ESTRENES

Veniu a Es Pla – Ánimos Parrec

Veniu a Es Pla, primer avançament d’Ánimos Parrec

Música d’arrel. Música vella. Així es defineixen Ánimos Parrec, nova banda orginària d’Es Pla que avui estrena single a aquesta web.

Amb la seva base a Sant Joan, Ánimos Parrec són la metamorfosi de Sa Sini Band, grup amb més de 15 anys trajectòria i amb prop d’un centenar de concerts per la comarca central de l’illa. De la mà de Julià Picornell (veu i guitarra), Joan Font (veu i baix), Biel Joan Bauzà (guitarra), Guillem Portell, que pren el relleu de Tomeu Garí a la bateria, brota aquesta nova proposta musical que segur que serà molt ben rebuda al panorama mallorquí.

Veniu a Es Pla és el primer dels tres llançaments que avançarà la banda aquest mes de juny, abans que vegi la llum el seu primer llarga durada, a finals de juny. El senzill, que gairebé podria ser considerat un himne –irònic, això sí– d’Es Pla de Mallorca, retrata en menys de tres minuts algunes de les realitats més actuals d’Es Pla: caravanes, construccions il·legals o la deixadesa de l’entorn, entre d’altres.

Així mateix, el frontman de la banda, Julià Picornell, ha expressat: “No pretenem fer una crítica als nous temps ni a allò que ens envolta. Simplement, retratam amb un punt irònic i àcid, però de forma gairebé objectiva, com és el món que ens envolta”. Ho fan sense caure en la sobreproducció musical, com podreu escoltar en aquest cas, en forma d’un rock fàcil i que funciona a la perfecció amb el missatge de la cançó. Rock vell contra els mals moderns.

Gaudiu-la i cantau-la, perquè “és molt bona de cantar”.

Tornarem a trobar-los la setmana que ve a aquesta web, en una nova estrena en exclusiva. Mentrestant, també els podrem veure en la seva estrena al Xesc Forteza, el pròxim 10 de juny, en el marc de la final mallorquina del Sona9, amb Negre i David Cabot.

 

Balconing League – Sanxo

Un altre nou senzill que estrenam en exclusiva a S’Altra Música!

Balconing League és una crítica a la situació que es viu a les Illes Balears des de fa uns anys a conseqüència del turisme de gatera que certs sectors i zones han propiciat. Tracta, des de la ironia, el sarcasme i la sàtira, un tema habitual des de fa uns anys a les illes: pràctiques perilloses protagonitzades per turistes en estat d’embriaguesa consistents en saltar des del balcó de la seva habitació, ja sigui per passar al balcó des de l’habitació de devora o per precipitar-se a la piscina. La cançó es basa en l’activitat duta a terme per un compte de Twitter coneguda com a Federació Balear de Balconing que realitza un seguiment de tots els esdeveniments relacionats amb el balconing i les classifica en funció de la gravetat de cada cas, creant així una lliga per nacionalitats. La cançó pretén conscienciar de la falta de control, la mala imatge i la degradació que pateixen les Illes Balears a causa d’un turisme no sostenible i perjudicial per als seus habitants. Balconing League hiperbolitza una situació real i convida a la reflexió sobre aquests actes i també obri preguntes sobre la gestió actual del turisme massiu i de baixa qualitat que visita i degrada les Illes Balears any rere any.

Casual – Fades

Nova estrena en exclusiva a S’Altra Música! 

Això és Casual, cançó que s’inclourà al primer àlbum de Fades: Amigues i Autotune. Aquest nou grup promet ser el nou terratrèmol que girarà cap per avall i revolucionarà el panorama musical.

Casual és l’inici de l’eix narratiu d’Amigues i Autotune, una festa en la que troben el seu interès amorós. I, com no pot ser d’altra manera, una cançó que pot sonar a una bauxa. L’àlbum debut de Fades és un festival que intenta rompre estereotips i defugir del cànon de la música catalana. Un disc en el que fan convergir els seus referents internacionals amb els catalans. ‘Local meets global’, diuen.

Festa, festa i més festa és el que trobareu en aquest treball de Fades, que aconsegueix fer de la música un lloc segur per compartir amb les amigues i posar-hi quilos i quilos d’autotune. Escoltau-la, ballau-la i estigueu atentes a les xarxes per saber quan publiquen l’àlbum sencer!

Elisa – Marc Mas

Estrenam una nova secció a la nostra web i ho fem amb un contingut de luxe! Vos deixam tastar en primícia ‘Elisa’, el nou senzill de Marc Mas.

 Marc Mas és el bateria de Bilo, que amb el seu pop psicodèlic s’han convertit en una de les bandes de moda de l’illa. Fa uns mesos ens va sorprendre presentant el seu projecte en solitari al Concurs Pop Rock de Palma. La seva proposta no va decebre, perquè va aconseguir pujar al podi en tercera posició. I aquest no va ser l’únic premi que se’n va dur d’aquest certamen, ja que amb Bilo arribaren a guanyar la medalla d’or.

 Després d’aquesta primera presa de contacte i d’haver madurat la seva música, ara  Mas fa una aposta forta per aquest projecte en solitari. Ha signat per la discogràfica Ground Control i d’aquí ben poc traurà al mercat el seu disc debut ‘Cartes i Estampes’, del qual ja n’ha avançat els senzills ‘Nena’ i ‘Albert’. Ara presenta en primícia a S’Altra Música ‘Elisa’, una cançó d’aquest pop lo-fi relaxat i amb melodies suaus que us farà esperar impacients a que arribi el dia de la publicació del disc.

 Vos deixam gaudir d’Elisa’, però no sense abans avançar-vos que en el pròxim número de S’Altra Música hi trobareu una entrevista amb Marc Mas. Estau atents de més novetats a les nostres xarxes socials!

Vols formar-ne part? Clica aquí i suma’t-hi!