La banda de Palma ha anunciat que a final d’any posarà punt final a la seva trajectòria

El grup mallorquí Da Souza ha emès un comunicat on expliquen la seva dissolució com a banda. Després de deu anys del llançament del seu primer disc, Flors i Violència (Famèlic, 13), han decidit posar fi a la seva carrera com a grup.

Els motius de l’adeu no s’han explicat en profunditat, però, si menys no, sembla el final d’una etapa per la banda i la necessitat de “passar pàgina”. Així mateix, l’adeu, per sort, no serà immediat. La banda ha anunciat una gira d’estiu però també dos grans concerts finals. A Es Gremi, el dia 29 de desembre i a la Sala Apol·lo dia 26 de gener de 2024.

Els Da Souza se n’aniran essent una de les bandes més importants i amb més rellevància dins l’escena illenca i també dels països catalans, amb cinc discs excel·lents a les seves espatlles i, sobretot, havent estat un far i una banda que ha tombat portes avall per molts d’altres que hi han anat darrere.

Diuen adeu havent tocat a festivals com el Primavera Sound, el Vida Festival entre molts de llocs de renom. Però, sobretot, deixen records que no es poden esborrar de grans directes i de tot el que ha gaudit el seu públic tant en concert com degustant els seus discs.

Ens deixa la banda d’una generació, que ha ensenyat a veure el món a través de les seves cançons. Fa molts d’anys, quan la revista 40Putes encara era viva, en un dels seus últims articles, van demanar qui serien els pròxims Antònia Font. Des d’aquest mitjà no sabem si han estat els pròxims, però sí que durant molt de temps han estat els seus dignes hereus. Però el més important de tot, és que han estat Da Souza i hem tengut la sort de ser els seus contemporanis